Produkt je cenný a výjimečný oproti jiným ovocným destilátům tím, že není destilován z běžného jablečného kvasu, ale z cidru.
Na podzim 2018 jsme v BBCidre vylisovali mošt z místních jablek a za několikerého přetáčení nechali během zimy kontrolovaně fermentovat divokými kvasinkami. Další rok cidre dozrával ve sklepě.
V červnu 2020 jsme vyzrálý cidre destilovali v GALLI DISTILLERY. Destilát jsme po řádném odvětrání nechali odpočívat rok v novém dubovém sudu, kde se do něj extrahovaly stopové prvky a třísloviny.
V září 2021 jsme destilát přetočili do sudu po portském víně, přivezeném za tímto účelem přímo z Portugalska. V něm destilát dále dozrával až do března 2023. Extrahovalo se do něj další aroma, vyhlazovala jeho chuť, získával svou konečnou barvu.
Lahvování proběhlo v říjnu 2024.
Zejména původ, doba a způsoby ležení charakterizují výjimečnost Renetu, jeho jedinečné tóny a vyladění.
Vzniklo 460 ks kusů 500 ml lahví s exklusivními etiketami a krabičkami. Každá lahev má své jedinečné číslo na etiketě.
Dne 18.10.2024 získal Renet 43% zlatou medaili v kategorii nejlepší jablkovice a stříbrnou medaili v kategorii nejlepší sudově zralá pálenka na soutěži Pálenka roku 2024.
Bez použití umělých barviv, aromat a dochucovadel.
Doporučujeme skladovat a konzumovat při teplotě okolo 18 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů, proto nedávejte do lednice nebo snad do mrazáku. Zbytečně se ochuzujete o její vůni a chuť.